top of page

Vår historie

Det hele begynte med en gjørtlerforretning i Lille Øvregate. Johan Arnt Svabø, som var utdannet hos sin far i Ålesund, fikk den 17. april 1896 næringsbrev som gjørtler i Bergen. Der drev han med støp og forarbeid av mindre ting i metall, og med det tilhørte også brilleinnfatninger.

Etter noen år i Lille Øvregate og senere Korskirkeveien, flyttet han virksomheten til Skostredet 14 i 1907. Her skulle bedriften få utvikle seg med generasjonene fra å være en gjørtlervirksomhet til å bli en mer rendyrket optikervirksomhet. 

Skostredet Bergen

ARKIVFOTO: Gustav Brosing, Universitetsbiblioteket i Bergen

Brilletorget

På 70-tallet ble butikken overtatt av den fjerde generasjon, og tiden fremover bydde på både vekst og ekspandering. I 1981 åpnet en ny butikk på Vågsallmenningen som ble døpt "Brilletorget".

Butikken i Vågsallmenningen skulle vise seg å bli en enorm suksess i årene etter åpningen, og allerede fire år senere skulle planene om et kjøpesenter i Rådal kulminere i en tredje butikk i det som fikk navnet Lagunen Storsenter.

I 1989 ble den originale forretningen i Skostredet, etter en periode med nedadgående aktivitet i området, flyttet til Strandgaten. I 2022 ble butikkene i sentrum igjen slått sammen og du finner oss nå Vågsallmenningen 10, i tillegg til vår flotte butikk på Lagunen.

Optiker Svabø er i dag drevet av femte generasjon og består av to butikker i Bergensområdet. En butikk i Bergen sentrum og en på Lagunen Storsenter. Vi er også tilknyttet c)optikk som er Norges største sammenslutning av privateide optikerforretninger, og har derav et stort nettverk av samarbeidspartnere i hele Norge. 

Familietradisjonen tro, er vårt mål å levere god kvalitet i alle ledd og å yte ekstraordinært god service. Vårt utvalg er i hver enkelt butikk håndplukket med deg i tankene. 

Hos oss skal du føle deg godt ivaretatt.

Optiker Svabø gamle vågsallmenningen avisutklipp

Er det noe du lurer på?

Vi har sammen med våre samarbeidspartnere i c)optikk utviklet sider med mye relevant informasjon om synet, briller, kontaktlinser og det meste annet du måtte lure på.

Denne finner du HER.

bottom of page